Nederlands Français English Deutsch
Home
       • Home    • Even voorstellen    • Mijn filosofie    • LIFE COACHING    • NLP    • Reiki    • Tarieven    • Contact    • Gastenboek   
 
> Wat ?
> Graden en inwijdingen
> Reiki-principes
> Lijn
Wat ?

Het woord Reiki is Japans en is samengesteld uit twee woorden (begrippen)

Rei    =    universeel           en             Ki     =     levenskracht

Reiki is gebaseerd op het doorgeven van helende energie via de handen. en wordt van meester op leerling doorgegeven, via initiatie. Er zijn drie graden, de eerste twee en de derde of meestergraad.

Een volledige reikibehandeling maakt gebruik van verschillende handposities van hoofd tot voeten in buik- en ruglig en wordt doorheen de kledij gegeven. Reiki wordt ook wel soms beschreven als warmte-massage vanwege de sterke energie die vrijkomt uit de handpalmen. Reiki wordt de volgende eigenschappen toegedicht:

 

Reiki stimuleert genezing in het lichaam en ontspant en vermindert stress

Reiki behandelt zowel de symptomen als oorzaken van klachten

Reiki brengt de organen en klieren en hun functies in balans

Reiki verlicht pijn

Reiki versterkt het immuunsysteem

Reiki bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces

Reiki brengt de energieën in het lichaam in evenwicht

Reiki voert gifstoffen af

Reiki bevordert creativiteit

Reiki heft blokkades op en laat onderdrukte gevoelens vrijkomen

Reiki versterkt de levenskrachtenergie

Reiki verbetert de intuïtie


Wetenschappelijk onderzoek (Dr. Robert Becker en Dr. John Zimmerman)  heeft reeds in de jaren ‘80 aangetoond dat het effect van deze reiki-energiepulsering genezing in het lichaam stimuleert en dit zowel voor de gever als ontvanger.

Reiki is dus veel meer dan een alternatieve, natuurlijke geneeswijze, het is voor vele beoefenaars een levenswijze en kan dan ook onmogelijk in één A4-tje worden uitgelegd. Tegenwoordig wordt reiki beschouwd als één van de meest gerespecteerde en  bekendste natuurlijke healingswijzen. De bekendheid en populariteit van Reiki is met name de laatste 15 jaar sterk gegroeid in de Westerse wereld.

Het systeem van Reiki werd rond 1900 aan de Japanse theoloog Dr. Mikao Usui herontdekt. Hij ontving toen een aantal eeuwenoude symbolen, die de sleutels vormden tot het genezen met Universele energie. Deze symbolen zijn in ononderbroken traditie doorgegeven van Meester op leerling. Chujiro Hayashi werd door Mikao Usui ingewijd tot Reiki-Master, welke op zijn beurt, rond 1938, de Amerikaans-Japanse, Mevrouw Hawayo Takata inwijdde tot Reiki-Master. Zij was de eerste vrouw, die de Reiki-Master inwijding ontving en genoot haar opleiding aan de Reiki kliniek in Tokyo. Het was ook Hawayo Takata welke Reiki introduceerde in de Verenigde Staten. Zij heeft Reiki in de 70-er jaren naar het westen gebracht en heeft 22 Reiki-Masters opgeleid.

Tegenwoordig wordt reiki toegepast in diverse hospitalen in Amerika, naast de Japanse reikiklinieken en  zelfs in Israël worden reeds reikibehandelingen in de hospitalen gegeven. Geleidelijkaan wordt dus ook in het westen reiki als zeer effectieve natuurlijke geneeswijze bekend. Wereldwijd zijn er momenteel ongeveer 2 miljoen reiki-beoefenaars.

vorige pagina

 
 
Copyright © Body Mind Soul 2008 • layout: satyam webdesign